Att kunna leva på sin dröm är något som jag själv fantiserat länge om. Jag ville såklart kunna leva med att träna och äta rätt och samtidigt dela med mig av mina erfarenheter till andra. Jag startade en blogg och i början var det en hobby för mig vid sidan av mitt riktiga jobb. Drömmen om att kunna säga upp mig och leva fullt ut för att skapa min blogg var som sagt bara en dröm. Sedan kom det en dag då jag kände att jag hade ett val att göra och jag valde att faktiskt säga upp mig och försöka jobba på heltid med min blogg. Det är det bästa beslutet jag någonsin tagit i mitt liv. Jag är så mycket lyckligare nu. Det är dock inte ett enkelt jobb, det ska alla veta! Många tror att det är enkelt att driva en blogg men jag har många samarbeten och jobb som måste göras samtidigt med detta. Så det är slit, men samtidigt kul slit. Jag gör ju det här för mig själv och ingen annan. I följande inlägg kommer några exempel på hur du som idrottar kan tjäna pengar på din hobby.

Många idrottare kan ha ett extraknäck vid sidan av

Att idrottare inte kan leva helt och hållet på sin hobby är ganska vanligt. Men det finns också många kända idrottare som extraknäcker för att få ut som mycket som möjligt av sin karriär. Till exempel är det många idrottare extraknäcker hos casinon, till exempel Zlatans samarbete med Bethard eller Kajsa Bergqvist och hennes samarbete med Risifrutti. Om man inte är lika känd som de är finns det mindre sponsorjobb man kan göra. Jag har bland annat blivit sponsrad av sportdrycker, proteinpulver, kläder för träning och så vidare. Det var kul och extremt lärorikt. I vissa fall blev jag kontaktad men i andra fall fick jag faktiskt se till att det blev av själv. Så jag ringde, skickade mejl och så vidare. Det är viktigt att alltid försöka använda sig av de kontakter som man har i sitt nätverk och se om de kan hjälpa en med något.

Ge järnet eller ge upp

Det finns såklart många som säger att man skulle vilka kunna leva på sin dröm men i verkligheten är det många som inte vågar. Det som fick mig att våga var när jag läste en bok om just hur rädda vi människor är att misslyckas så vi stannar hellre i vår trygga zon än att vi lyckas. Det är det första man måste komma ihåg. Var inte rädd för att lyckas. Och tänk alltid på att om du inte provar så kommer du aldrig få veta om du kommer lyckas eller inte. Man brukar säga att den som inte satsar något kan heller inte vinna något. Men man måste också komma ihåg att det är inte alla som lyckas första gången. Därför är det viktigt att veta när det räcker med att försöka och när det är dags att gå vidare och göra något annat.