Det finns en charm med att träna i grupp anser jag. Jag har sedan jag var liten alltid hållit på med olika sporter och mina föräldrar skrattade alltid åt att jag hade så många aktiviteter på gång hela tiden. En klar favorit var såklart fotboll. Det händer att jag går tillbaka och är med på några pass där i gamla klubben fortfarande även om det inte är så ofta nu längre. Sedan är såklart innebandy en stor favorit som fungerade väldigt bra under vinterhalvåret när det ändå var för kallt för att spela fotboll.

Fotboll som en lagsport

Jag älskar att både spela och se på fotboll och det beror på många faktorer. Dels så är det alltid spännande. Man brukar ju säga att bollen är rund och allting kan hända. Och så är det faktiskt. Jag älskar känslan av att spela tillsammans med ett lag som man tränat i timmar med och som man sedan liksom bildar en armé tillsammans med. Vi är ett gäng som fortfarande lirar på skoj, även om fitness numera är min stora passion. Det går liksom inte att komma ifrån den där barnsliga lyckan som rusar genom kroppen när man springer ut på den stora gröna planen.

Innebandy kan alla

Även om man inte spelat mycket som ung så är det många som kan komma runt det här med att spela innebandy. Det är liksom en sport som är lätt att komma underfund med. Samtidigt är inte planen så pass jättestor och man kan ha många byten för att många ska orkar spela innebandy. Känner man sig trött så är det bara att springa till avbytarbänken och sätta sig en stund och ta lite vatten.

Ishockey passar mig bättre på TV

Självklart har jag provat att spela hockey, men det är en sport som kräver mer tid än de andra sporterna om du frågar mig. Man var liksom tvungen att välja vid en tidig ålder om man ville satsa på hockey eller inte. Och jag kände att det inte var riktigt min grej. Jag satsade på annat istället men är ett stort fan när det kommer till både NHL och SHL. Självklart följer jag hockey matcher på TV och har jag tillfälle så brukar jag även åka ut till ishallen och supporta mitt lag när de spelar. Det är väldigt socialt och trevligt och även om jag personligen inte dricker så mycket så tycker jag att det kan vara gott med en kall bira när jag väl är på plats i hallen.

Gymnastik är tuffare än vad folk tror

Det var en tid då jag även fann charmen med gymnastik i grupp. Det här är inte en sport för mesar, det vill jag lova. Vi hade långa träningspass och det var inget annat än perfektion som tolererades. Och vi älskade att göra volter, hoppa och studsa och allt därtill. Det var väldigt kul men precis som hockey gick det till en gräns då det blev för svårt att hänga med om man inte satsade 100%.