Ibland kan det vara svårt att komma igång med träningen. Det kan bero på att det är kallt, regnigt, svårt och mycket annat. Vad jag brukar göra är att jag ser till att träna med mina kompisar, min familj och ibland även mina kollegor. Det kan vara svårt att få ihop livspusslet och då kan man ibland behöva försaka olika saker som man egentligen tycker är roliga. Som träning till exempel, eller att umgås med familj och vänner. Tänk därför annorlunda nästa gång som du känner att du måste välja det ena eller det andra. Varför skulle du inte kunna välja båda delarna? Bjud med din kompis på ett träningspass, gå ut och gå en promenad med dina föräldrar eller åk till simhallen med barnen. Man ska inte underskatta kvalitetstid med de man tycker om och om man kan hitta gemensamma intressen som innebär motion och bättre hälsa så är det väldigt bra!

Gå på pass tillsammans på gymmet

Det finns många olika pass att välja bland på gymmet. Man kan välja att gå och dansa med mamma, boxas med partnern sin eller kanske träna styrka med brorsan. Det finns inget som säger vad som är rätt eller fel, man måste bara hitta en träningsform som passar båda personerna. Även om man kanske inte hinner prata under passet så delar man den energi som skapas i lokalen. Sedan finns det ju oftast möjlighet att basta tillsammans efteråt eller kanske gå tillbaka till huset tillsammans. Där får man möjlighet till en pratstund och oftast är man på gott humör eftersom man frigör endorfiner när man tränar.

Sätt upp mål tillsammans

Om man väljer att träna tillsammans kan man sätta upp gemensamma mål att sträva efter. Det kan fungera som en bra morot om man tränar tillsammans och det är en bra motivation att få med varandra på träningen. Om man själv har en dålig dag så kan ens partner eller kompis alltid se till att få en på bättre tankar, och vice versa när du är på gott humör men den andra inte är det. Det finns många olika mål man kan sätta upp. Att springa ett visst lopp, träna x antal gånger på ett år eller liknande. Det är din fantasi som sätter gränserna. Eller så väljer man att inte sätta några gränser eller mål alls och bara gör det för att det är en kul grej.

Träna med personer du inte känner

Om du inte känner någon som du vill träna med så finns det olika grupper man kan gå med i. Det finns grupper som löper tillsammans, åker skidor tillsammans och så vidare. Vad är dina intressen? Sedan när du svarat på den frågan kan du söka på internet efter grupper som håller på med just den sporten eller aktiviteten. Det finns ju också lagsporter som är trevliga där man får kämpa tillsammans. Fotboll, innebandy och hockey är typiska sporter i Sverige som många håller på med även om man kanske inte vill träna på elitnivå eller liknande.